Waarom een podcast?

Een podcast is een digitaal audioverhaal dat de luisteraar kan streamen op of downloaden van een website of applicatie op computer, telefoon of tablet. Het medium is vergelijkbaar met radio, behalve dat het online beschikbaar is en daardoor ‘on demand’ kan worden beluisterd. Dit heeft als voordeel dat de luisteraar zelf kan kiezen waar en wanneer hij of zij het verhaal tot zich neemt én dit op eigen tempo kan doen.

De populariteit van podcasts neemt al jaren toe. Uit cijfers van Nationaal Luister Onderzoek blijkt dat Nederland het afgelopen jaar zo’n 5 miljoen podcastluisteraars telde. Niet zo vreemd: uit diverse publicaties blijkt dat het luisteren van een podcast een effectieve manier is om te leren en informatie te onthouden. De aandacht van de luisteraar is volledig op het auditieve gericht, en daarom kan er in korte tijd veel verteld worden. Een podcast is daarom de ideale combinatie van toegankelijkheid en diepgang, een unieke manier van storytelling!

Onze filosofie

Wij maken audioverhalen, interviews en reportages, zowel in opdracht als op eigen initiatief. Daarbij is voor ons de volgende filosofie leidend.

Alle podcasts die wij maken worden gekenmerkt door een menselijke, intieme en betrokken invalshoek. Wij geloven dat het alledaagse bijzonder is, dat het grote in het kleine terugkeert. In ons werk zijn we op zoek naar wat mensen bezighoudt, inspireert en in beweging brengt. Daarbij maken we optimaal gebruik van het medium. We denken na over hoe tekst het geluid ondersteunt, op welke manier stemmen beelden kunnen oproepen en gebruiken de omgeving om de luisteraar in een stemming te brengen. Vorm en inhoud zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Dat betekent concreet dat onze podcasts gaan over het kleine menselijke verhaal, culturele ontwikkelingen en maatschappelijke vragen. Dat wat mensen aanspreekt, op kleine en grote schaal, is wat ons fascineert.

%d bloggers liken dit: