Onze producties

Uitgedanst

Het gebeurde voor het laatst tijdens de Tweede Wereldoorlog: een dansverbod. Sinds het coronavirus onder ons is, zijn alle clubs, festivals en uitgaansgelegenheden gesloten. Welke gevolgen heeft dat? In de serie ‘Uitgedanst’ gaan wij in Utrecht op zoek naar de impact van een feestloos jaar.

In de eerste aflevering gaan Kurt en Freek terug naar maart 2020. Ze spreken met feestende jongeren, poppodia TivoliVredenburg en De Helling en met twee Utrechtse Dj’s over de klap die zij te verwerken kregen. Hoogleraar Jeugdcultuur en populaire muziek Tom ter Bogt plaatst het uitgaansleven in een bredere context.

Luister via Spotify, Apple of Pocket Casts.

Aflevering 1: Hoe dansen verboden werd

De dagelijkse kost

Samuelle van Deutekom en Laurens Jansen werken als boswachter. En nee, dat betekent niet dat ze de hele dag met een verrekijker vogels en babyhertjes bespieden. Wat ze wel doen? Wij trokken naar de duinen bij Schoorl én naar de Veluwe om dat uit te vinden! Hoe ga je om met mondige burgers die zich verzetten tegen het beleid? Wat is nou eigenlijk het probleem met teveel neerslag van stikstof? En is het in deze coronatijd echt zo druk in de Nederlandse natuurgebieden? Tijd om op pad te gaan!

Luister via Spotify, Apple of Pocket Casts.

Aflevering 3: De boswachter

Rosenstock-Huessy

In opdracht van vereniging Respondéo hebben we enkele podcasts gemaakt over het werk van de Duitse rechtshistoricus en taalfilosoof Eugen Rosenstock-Huessy. Een van de afleveringen, een gesprek met Lise van der Molen, is hieronder terug te vinden. Hij is al zijn leven lang bezig met het werk van Rosenstock-Huessy.

Lise van der Molen
%d bloggers liken dit: